Drobiowe roladki ze szpinakiem

  • Napisane 26 maja 2016 o 16:41

drobiowe roladki (przepis na 2 roladki)

Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 200g mrożonego szpinaku
- 100g fety
- mala cebulka
- troche sera tartego najlepiej guda
- 2 roztrzepane jajka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- sól , pieprz
-oliwa do smazenia
Wykonanie:
Umyte mieso (podwojna piers z kurczaka) przekrawamy na pół i rozbijamy tłuczkiem na cienkie sznycle, uważając aby nie podziurawić mięska.Najleiej wlozyc w worek foliowy do srodka- nie pryska i mieso sie nie dziurawi.
Doprawiamy solą , pieprzem i roztartym czosnkiem.
Na patelni rozgrzewamy olej  i wrzucamy szpinak, pokrojona cebulke, wszysko dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodajemy pokruszoną fetę i.Zdejmujemy z ognia i dodajemy ser tarty. Dokladnie mieszamy.
Na rozbite mięsko wykładamy farsz szpinakowy, mięsko zwijamy dokladnie w roladkę.
Zawiniete roladki obtaczamy w roztrzepanym jajku ( mieso nie wysycha i jest bardziej soczyste) i ukladamy na rozgrzanej patelni z oliwa. Dusimy na malym ogniu az sie zarumienia na zlocisty kolor.
Mozemy podawac z ziemniakami lub ryzem. Doskonale pasuja Tzatzyki jako dodatek. Na talerzu mozemy ulozyc dwa plastry pomidora i listek pietruszki jako ozdobe.

Dodaj komentarz