Pulpeciki rybne

  • Napisane 27 maja 2016 o 15:51

pulpeciki-rybne-w-sosie-pomidorowym-patelnia
3 filety rybne
sól, pieprz, olej,
pół peczka natki pietruszki,
2 łyzki bułki tartej,
jajko,
niewielka cebula drobniutko pokrojona
2 lyzki przecieru pomidorowego
czerstwa bułka namoczona i wycisnieta

Filety rybne rozdrobnij widelcem, wbic jajko i zmiksowac na gładka masę, dodaj bułke namoczona i odcisnieta,posiekana natke pietruszki oraz cebulę pokrojona w kosteczkę. Calosc doprawic sola i pieprzem i  formowac małe kulki, obtoczyc w bulce tartej i  obsmażyc na mocno rozgrzanym oleju Calosc zalac przecierem pomidorowym wymieszanym z odrobina wody i gotowac ok. 20 min.
Pulpety osączyc z bulionu i podawac z ziemniaczkami. Mozna rowniez podawac z ryzem i duszona marchewka.

Dodaj komentarz