Roladki z kurczaka

  • Napisane 27 maja 2016 o 15:06

roladki-z-kurczaka-z-salami-367128

2 duże piersi z kurczaka
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
10 średnich pieczarek
kilka plastrów mocno wędzonego boczku
sól, pieprz, tymianek
olej do smażenia, roztrzepane jajko i bulka tarta

Wykonanie :
Piersi pokroić tak, by powstały 4 kotlety. Przykryć folią lub wlozyc do woreczka foliowego i rozbić cienko. Wtedy nie opryskuja naszej kuchni . Obsypać dokladnie przyprawami i pozostawic do przesiaknieecia zapachu..
Paprykę i pieczarki drobno pokroić i doprawić wg własnego smaku.
Na każdej roztluczonej piersi kurczakaa układać warzywny farsz. Mięso zwinąć i owinąć plastrami boczku. Nie polecam spinania wykalaczkami z racji bezpieczenstwa, gdyz malenki patyczek moze sie zlamac i mozemy miec przykra przygode przy jedzeniu. Najlepiej dokladnie i mocno zawinac. Obtoczyc w jajku i bulce tartej, a potem smazyc na mocno rozgrzanym uprzednio oleju. Gdy roladki sie ladnie zarumienia przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Dodaj komentarz